Uşak Üniversitesi Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Saleh SULTANOV (SULTANSOY)'un kponuşmacı olarak katıldığı Yeşil Nükleer Enerji Kaynağı Olarak Toryum” isimli konferans 19 Aralık 2019 tarihinde, Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sibel Hişmanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Konferansta Prof.Dr. Saleh SULTANSOY toryum maddeninden ve toryumun nükleer yakıt olarak nasıl kullanılabileceğinden bahsetmiştir.Ayrıca Prof.Dr. SULTANSOY  sunumunda hızlandırıcı sürümlü 4. nesil reaktörlerden de bahsetmiştir. Prof.Dr. Saleh SULTANSOY dünyada hali hazırda çalışan nükleer reaktörlerle, hızlandırıcı sürümlü 4. nesil nükleer reaktörlerin karşılaştırmasını yapıp, 4. nesil hızlandırıcı sürümlü nükleer reatörlerde toryumun yakılması sonucunda oluşacak atığın tekrar yeniden hızlandırıcı sürümlü reaktörler vasıtasıyla yeniden kullanılabileceği ve dolayısıyla çok daha az nükleer atığın ortaya çıkacağından bahsederek sunumunu tamamlamıştır. Konferans sonunda Prof.Dr. Saleh SULTANSOY'un katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla konferans tamamlanmıştır.

30 Aralık 2019